Print this page

Винарна Вила Терес е изградена и въведена в експлоатация през 2013 година. Капацитетът на винарната е 100 тона преработено грозде при стриктно спазване на признати международни техники и практики за производство на вино и използване на висококачествени енологични продукти. Гроздето се отглежда и наблюдава до точния момент за беритба. По време на годишната кампания всеки грозд се подбира и обработва ръчно, след което мъстта или течността постъпват в съответния съд за ферментация. Екип от доказани професионалисти обработва и се грижи за виното през всички стадий на ферментация и отлежаване.

Вината, произведени във Вила Терес са от лозя, разположени в района на селата Карабунар, Виноградец и Славовица. При отглеждане на гроздето са използвани иновативни методи в лозарството, които имат за цел да осигурят оптимален добив грозде при най-добри качествени показатели. Същевременно са запазени традиционни техники и лозаро-винарски традиции на района.

Във винарна Вила Терес предлагаме организирани дегустация на продукцията на винанрната, придружени с кратък курс по производство на вино и сомелиерски практики. С предварителна заявка предлагаме посещение и дегустация на вино в съседни изби.

FaLang translation system by Faboba